Doe de SEO Check vandaag & ontvang direct inzicht in de
zoekmachine optimalisatie van uw website

Wat is jouw SEO score?

Voer een webpagina of website URL en zie hoe deze geoptimaliseerd is voor jouw zoekwoord

 

Als je een website hebt is het van groot belang dat deze hoog in de zoekresultaten terug te vinden is. SEO is een belangrijk onderdeel als het gaat om je posities in Google.

Een website waarbij de SEO niet goed op orde is zal minder hoog in de zoekresultaten verschijnen in vergelijking tot websites die het uitmuntend voor elkaar hebben. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit twee delen, de zogenaamde on-page SEO en off-page SEO. On-page SEO heeft betrekking op de website zelf, off-page SEO op externe factoren.

Wat is een SEO check?

seo checkEen zogenaamde SEO check kan je goed helpen bij het inzichtelijk krijgen van je SEO score. Hoe werkt zo’n SEO checker? Om een goed resultaat te krijgen is het noodzakelijk om een aantal zaken in te vullen, de belangrijkste zijn je website URL en het zoekwoord waarop je website gevonden moet worden. Na het invullen van deze gegevens zal er een analyse uitgevoerd worden.

Deze analyse wordt volledig automatisch uitgevoerd en duurt maximaal 45 seconden. De checker doorloopt de hele website om na te gaan hoe bepaalde zaken ingeregeld zijn.

Tekst en code analyse
Een belangrijk onderdeel van SEO is de tekst die op de website te vinden is. Vooral de homepagetekst is belangrijk, deze moet een minimaal aantal woorden bevatten en geoptimaliseerd zijn. Daarnaast moet het belangrijkste zoekwoord een aantal keren in de tekst voorkomen. Is het woord onderstreept, cursief of vet, dan biedt dit voordelen.

De test bekijkt of dit op jouw website het geval is. Naast de tekst analyse wordt ook de code van de website onder de loep genomen. Is de HTML code W3C gevalideerd bijvoorbeeld?

Ook wordt er bekeken of er inlice CSS code te vinden is en hoe de tekst naar HTML verhouding is. Als deze onder de 25% ligt heeft dit nadelige gevolgen voor de SEO namelijk. Tijdens het laatste deel van de code analyse wordt er bekeken of er een link naar sitemap.xml aanwezig is.


Responsiviteit
Is je website responsief? Een responsieve website werkt goed op zowel computers, laptops, smartphones en andere mobiele apparaten. Niet alleen bezoekers willen gebruik maken van een goed geoptimaliseerde mobiele website, maar ook Google kijkt mee. Sinds april 2015 heeft de responsiviteit invloed op de zoekresultaten.

Is je website niet responsief, dan is de kans groot dat de websites van concurrenten hogere noteringen krijgen. De SEO scan onderzoekt in hoeverre je website responsief is en of er op dat gebied nog verbetermogelijkheden zijn.  Zo wordt er ook bekeken of je website gebruik maakt van een mobiele sitemap, of de laadtijd verkort wordt door compressie en of er een viewport meta tag toegevoegd is.

Sociaal
social media seo checking bij pathediaSocial media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Een groot deel van de Nederlanders maakt dagelijks gebruik van één van de social media. Denk maar eens aan Facebook, Twitter, Google+ en Linkedin, social media die momenteel erg populair zijn.

In onze SEO check wordt ook bekeken hoe sociaal je website is. Wordt de website gedeeld op onder andere Twitter en Facebook? Om een website te kunnen delen dient er wel een “deel knop” op je website aanwezig te zijn. Of dit het geval is wordt tijdens de test bekeken.

Advies
Nadat de analyse is afgerond krijg je een rapport te zien met de aanbevelingen die van toepassing zijn op je website. De uitgebreide checker onderzoekt een groot aantal zaken, waaronder de title tag, snelheid van de website, meta’s en afbeeldingen.

Overigens worden niet alleen de on-page SEO zaken onderzocht, maar ook off-page zaken zoals het aantal backlinks. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen het totaal aantal links en het aantal links van unieke domeinen.

Het voordeel van de online SEO check is het feit dat deze niet alleen aangeeft waar verbetering mogelijk is, maar ook hoe verbetering plaats moet vinden. Je kunt aanbevelingen dan ook direct opvolgen, de SEO score van je website zal hierdoor toenemen.

Concurrentie
Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is het doorlichten van concurrerende websites. Op welke gebieden scoren zij hoger waardoor ze hoger in de zoekresultaten verschijnen? Onze SEO tool maakt inzichtelijk op welke punten concurrenten beter scoren.

Gelukkig is het nooit te laat, er is altijd verbetering mogelijk zodat je de concurrenten kunt verslaan.

Zelf uitvoeren of uitbesteden
Als je zoekmachine optimalisatie wilt uitvoeren n.a.v. onze SEO test is het noodzakelijk om kennis van zaken te hebben. Ben je iemand die veel van SEO optimalisatie af weet dan kun je de verbeteringen zal doorvoeren. Heb je echter onvoldoende kennis van SEO optimalisatie dan kun je een SEO specialist inhuren die je website zal verbeteren.

Het kan even duren voordat de werkzaamheden ook daadwerkelijk effect hebben op de posities in zoekmachines. Dit proces kan weken tot zelfs maanden duren.  Toch is het zeker de moeite waard om je website verder te optimaliseren, in de toekomst pluk je er de vruchten van!

Indien u geïnteresseerd bent in het ontwikkelen van de verbeterpunten van uw SEO scan rapport, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Profiteer nu van een tijdelijke korting van 40%, u betaald voor deze dienst €97,00 (t.w.v. €162,00). Deze dienst zorgt ervoor dat uw website gereed is om hoger te positioneren in Google.

Bel vandaag naar 010 26 132 62 voor meer informatie of bezoek http://www.pathedia.nl/contact en maak een afspraak voor een introductiegesprek.